FIETSEN:
 

MTB TOUR met local
Als je wilt worden vergezeld door een locale MTB-er die de minder drukke verkeersroutes kent, touristische informatie heeft en de locale gebruiken kent, neem dan contact op met GardaHans.

DE HEUVELS VAN GARDA | Vanaf receptie van GustoCamp op Campeggio Del Garda
Startend vanaf the Gustocamp receptie gaan we langs de oeverlijn richting Ronchi waar we het achterland in rijden op voornamelijk onverharde gravel wegen. Door wijngaarden en dorpen rijden wij richting Garda, waar we onderweg geregeld van de schitterende panorama's van het Gardameer kunnen genieten. Afhankelijk van de groepswensen en conditie kiezen we de verdere route. De terugweg gaat over de drukkere verkeersweg de Gardesana of langs het strand. Onderweg is er gelegenheid kort te pauzeren met een cappuccino en tiramisu (niet inbegrepen).

Duur: ca. 3 uur | 40 km
Klim: ca. 1000 mtrs | geleidelijk
Start: GustoCamp receptie 8:00 uur
Conditie vereisten: Redelijk
Groep: max. 5 pax
Contributie deelname: € 18,-

DE MANTOVAANSE HEUVELS | Vanaf receptie van GustoCamp op Campeggio Del Garda
Startend vanaf the Gustocamp receptie gaan we langs rivier de Mincio richting de "Diga" van Salionze waar we het Mantovaanse heuvellandschap inrijden op voornamelijk onverharde gravel wegen. Door wijngaarden en gehuchten rijden wij richting Custoza, waar we onderweg geregeld van de schitterende panorama's kunnen genieten. Afhankelijk van de groepswensen en conditie kiezen we de verdere route. De drukkere verkeersroutes worden vermeden. Onderweg is er gelegenheid kort te pauzeren met een cappuccino of frisdrank (niet inbegrepen).

Duur: ca. 3 uur | 45 km
Klim: ca. 500 mtrs | geleidelijk
Start: GustoCamp receptie 8:00 uur
Conditie vereisten: Redelijk
Groep: max. 5 pax
Contributie deelname: € 18,-

FORTE MONTE & VALPOLICELLA | Vanaf receptie van GustoCamp op Campeggio Del Garda
Startend vanaf the Gustocamp receptie gaan we langs de oeverlijn richting Ronchi waar we het achterland in rijden op voornamelijk onverharde gravel wegen. Langs wijngaarden en dorpen rijden wij richting Sega di Cavaion, waar we de rivier Adige oversteken en door de spectaculaire kloof van Ceraino gaan. Bij de kerk van Ceraino moeten we een half uurtje flink klimmen over rotsige paden met losse stenen. Het is echter geen schande om soms een stukje te moeten afstappen om te lopen. We kunnen onderweg volop genieten van schitterende vergezichten op Gardameer, de Adige vallei en de Ceraino kloof zelf. Nadat we twee Oostenrijkse forten zijn gepasseerd doorkruisen we het dorpje Monte om vervolgens snel af te dalen naar het pittoreske gehucht San Giorgio di Valpolicella waar we kort pauzeren bij de "Red Zone" met een heerlijke cappuccino en lokale lekkernijen (inbegrepen). Het uitzicht vanaf het eeuwenoude plein op Valpolicella is er fantastisch! Na onze bidons weer te hebben bijgevuld, dalen we verder af en kiezen afhankelijk van de condities van de groepsdeelnemers de terugweg.

Duur: ca. 4 uur | 60 km
Klim: ca. 1200 mtrs | stijle passages met stenige ondergrond
Start: GustoCamp receptie 8:00 uur
Conditie vereisten: Goede conditie!
Groep: max. 5 pax
Contributie deelname: €25,- (incl. cappuccino, frisdrank en twee traditionele streekhapjes)

BELANGRIJK: De local welke jou tijdens de tour begeleidt kent het gebied, de gebruiken, de route en de verkeersituatie, maar is in geen geval een gecertificeerde gids, of medisch expert. Hoewel hij alles zal doen om jou veilig te houden en zorgeloze te laten genieten, is deelname geheel op eigen risico.

NB: Geef vooraf aan of je bezwaar maakt tegen portretrecht aangezien iedereen foto's van elkaar maakt.

Voor jouw veiligheid en die van anderen vragen wij jou vriendelijk om:
- geen alchoholische drank te nuttigen tijdens de tour;
- tijdens de gehele tour een helm te dragen;
- geld voor een snack of drinken onderweg;
- voldoende water mee te nemen (2 bidons);
- minimaal een hardtail MTB die technisch in orde is;
- je mobiele telefoon mee te nemen en het nummer van de local op te slaan (opgeladen);
- een reserve binnenband mee te nemen (in geval eigen fiets).

Hoewel de hoofdtaal Nederlands zal zijn, is het ook mogelijk voor Duits en Engels sprekende MTB-liefhebbers mee te nemen.

* GardaHans kan de MTB ook voor jou reserveren a €30/dag. Een MTB huurfiets s.v.p. twee dagen vooraf aanvragen. Vooraf betalen middels instant payment aan Gardahans, paypal of bunq.me/hans (zie ook contact pagina). Fietshuur is inclusief helm en verzekering. Vergeet de contributie voor deelname niet ;-D Zonder betaling is er geen reservering van de huurfiets mogelijk. Geef je lichaamslengte en pedaalvoorkeur door bij bestelling van de huurfiets. Je moet de fiets natuurlijk wel zelf ophalen en terugbrengen.

Veiligheid & Voorbereiding
Houd rekening met de medeweggebruikers door voldoende zichtbaarheid middels verlichting, felle kledingkleur en ga niet aan de rand van de weg rijden, maar neem positie in als weggebruiker. Houd rekening met het uitzwenken van passerende campers, vrachtauto's en caravans. Draag een helm. Zorg ervoor dat u voldoende water meeneemt en laat deze steeds bijvullen als daartoe gelegenheid is (Bar of watertappunt). Zorg voor een opgeladen mobiele telefoon, een compleet fietsreparatie setje of binnenband, wees op de hoogte van de lokale weersvoorspelling en neem wind/regenjack mee (vooral als u de bergen ingaat en voor de afdalingen). Verken vooraf de route op internet of download de kaart. Train eerst kortere beklimmingen voor u aan de echte bergetappes begint en wees vooral niet overmoedig. Bij de hooggebergte tour over de Monte Baldo gaat u niet alleen. Voor de tunnels doet u uw zonnebril af en zet achterlicht aan.
Op fietspaden zijn vaak passeerhekjes geplaats of slagbomen dus opletten!

TIP: Zet Google Maps kaart van het gebied op je smartphone. Offline beschikbaar.

Copyright 2020  |  CTM-Picturing